20142014 Bergamo, Italia

Istituto Botta


The intervention consist in the restoration of the existing chapel and the reconversion of the social services room into a multifunctional room.


The dynamic, multifunctional room defines a system of spaces that characterize and thematize the activity of Botta Institute. In its daily life, the dynamic room is organized as a reading room, thanks to its flexible benches that can be turned into desks. Therefore its configuration can be modified to adapt to particular events: meetings, conferences, video projections etc. On one side of the room, the small chapel with independent side access has been located. Normally it is separated from the dynamic room but if necessary it is possible to put it in direct communication with the main room for celebrations or collective ceremonies.

progetti